Πέργκολες αίθρια πτυσσόμενα και σταθερά

Η tentes-kalivas προσφέρει μια σειρά από πέργκολες για την επέκταση της βεράντας ή του κήπου σας. Είναι πραγματικά μια στέγη που σας προστατεύει από τον ήλιο ή την βροχή, χαρίζοντας σας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Επαγγελματίες, (καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία), βρίσκουν επιτέλους έναν τρόπο να προστατέψουν τον χώρο τους νόμιμα. Συνάμα να θερμάνουν το χώρο τους σε συνδυασμό με συσκευές θέρμανσης αιθρίων. Κομψές, διαθέσιμες σε μεγάλα μεγέθη, οι πέργκολες μας είναι η απάντηση στην πλήρη προστασία για όλες τις εποχές. Φινίρισμα από αλουμίνιο ή ξύλο, θα διευρύνει τον χώρο σας μέσω των κάθετων κλεισιμάτων από διαφανή ζελατίνα σε απλή μορφή ή σε κασετίνες ή σε πτυσσόμενα κρύσταλλα.

Με τη χρήση της πέργκολας αποσκοπούμε στην παροχή μέγιστης άνεσης στον εξωτερικό χώρο ενός κτιρίου από άποψη θερμοκρασίας, φωτισμού και εξαερισμού. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη φυσική διαμόρφωση του αέρα και του ηλίου που επιτρέπει η κατασκευή. Επιπρόσθετα, η δομή της πέργκολας επιτρέπει την προστασία από τις έντονες βροχοπτώσεις και το δυνατό αέρα. Δημιουργούμε έναν απόλυτα στεγανό υπαίθριο χώρο, τον οποίο μπορεί κανείς να απολαμβάνει όλο το χρόνο ανεξαρτήτως εποχής και καιρού.

Οι πέργκολες μας διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τις σταθερές και τις ανοιγοκλειόμενες.

Σταθερές είναι αυτές που όλοι γνωρίζουμε και συναντάμε κυρίως σε κήπους, βεράντες και αυλές. Στεγάζουν το χώρο και παρέχουν την άνεση και προστασία βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό την καθημερινότητά μας.

Το σύστημα τέντας-πέργκολας είναι μια ανοιγοκλειόμενη τέντα η οποία ανοίγει σε μερικά λεπτά προστατεύοντας το χώρο από όλες τις καιρικές συνθήκες. Είναι σχεδιασμένο να προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου, την βροχή και τον άνεμο, επιτρέποντας το νερό της βροχής να απορρέει χωρίς να λιμνάζει.

Επιλύει προβλήματα σε μεγάλα ή και μικρά ανοίγματα. Είναι ιδανικό για κάλυψη σε μεγάλες βεράντες (ρετιρέ -αυλές) ή επαγγελματικούς χώρους. Τοποθετείται είτε με δικές της κολόνες (αλουμινίου, ξύλινες ή μεταλλικές) είτε σε ήδη υπάρχουσα κατασκευή στήριξης. Παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης μεγάλων ανοιγμάτων ακόμα και 13m πλάτος με 7m κατέβασμα σε ένα σύστημα. Μπορεί να λειτουργήσει με 5% κλίση για το νερό και έτσι να έχουμε αρκετό ύψος στο εμπρός σημείο, όπου τοποθετούνται οι ανάλογες κολόνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις για τη πλήρη στεγανότητα τα όμβρια ύδατα καταλήγουν σε ενσωματωμένη υδρορροή του στηθαίου και στη συνέχεια απορρέουν μέσα από κολόνες ή σε εξωτερική σωλήνα ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.